Stel cookie voorkeur in

Algemeen

De Pastoor van Arsschool staat al vanaf 1954 in de wijk Malburgen-West. Sinds augustus 2007 zijn wij gehuisvest in brede school De Spil (dat staat voor Sporten en Spelen, Integreren en Leren). Samen met onze partners, de openbare school De Monchy, kinderopvang De Klimop (SKAR), peuterspeelzaal De Vrolijke Ark, wijkcentrum De Spil en Sportbedrijf Arnhem (gymzaal) is er een breed scala aan voorzieningen te vinden (ook logopedie).
De kern van de wijk Malburgen-West dateert uit de jaren 40 en 50 en is grotendeels gerenoveerd en herbouwd. De Plantage is een nieuw gedeelte van de wijk, waar voornamelijk koopwoningen en appartementen zijn gebouwd. Daarnaast vindt ook nieuwbouw plaats in ‘Het Nieuwe A’, grenzend aan onze school.
Malburgen-West ligt aan de Rijn, op loopafstand van het stadscentrum van Arnhem. Aan de ene kant wordt de wijk begrensd door de snelwegverbinding met Nijmegen aan de andere kant door natuurgebied Meinerswijk. Aan de zuidkant staat het Gelredome. Naast een voetbalvereniging, is er een klein winkelcentrum in de wijk die zich verder kenmerkt door de waterpartijen.
De diversiteit aan culturen die kenmerkend is voor de wijk, is terug te vinden in onze school. Gezien de veranderingen in de wijk (renovatie en nieuwbouw) groeit het leerlingaantal op onze school. Op dit moment zo’n 200 leerlingen.
 
Het brede schoolgebouw De Spil bestaat uit drie lagen. U vindt onze school op de middelste en bovenste laag. De lokalen zijn voorzien van glazen vouwwanden, waardoor we de werkplekken op de gangen kunnen betrekken bij het klassengebeuren. Zo ontstaat meer ruimte om te leren en is er ook een goed overzicht. Werken achter de computer kan hier bijvoorbeeld. Voor de kleuters is er een knuffel/ leeshoek en daarnaast een aparte speelzaal.
Het vele glaswerk zorgt voor licht en transparantie en de kleurstelling is rustig zodat er een goede leeromgeving is ontstaan. Met de verdere aankleding proberen we een gezellige en veilige sfeer te creëren waarin het voor iedereen prettig werken is. 
De gemeenschappelijke aula die wordt gevormd door een imposante (zit)tribune met een speelvlak, is een echte blikvanger en wordt gebruikt onder andere voor vieringen en maandsluitingen.
De school grenst aan een parkje, waarvan we, naast onze ruime speelplaats, gebruik kunnen maken. Onder de naam ‘Groene Rivier’ zijn wij bezig om een groene speelvoorziening rondom het gebouw te creëren. De kracht van het gebouw is dat iedereen door dezelfde ingang naar binnen gaat en zo fysiek de brede school gedachte uitstraalt! Kortom een modern gebouw, voorzien van alle gemakken.
 
Volgens gemeentelijk beleid werkt iedere Spilpartner vanuit zijn eigen bestuurlijke opdracht en van daaruit formuleert men de gezamenlijke opdrachten op ‘Spil niveau’ en ieders bijdrage daaraan. Er is een Spiloverleg en een Spil werkplan, naast ieders eigen werkplan. Er zijn verschillende werkgroepen, naar onderwerp en leeftijdsgroep ingericht. Daarnaast spannen de voorschoolse voorzieningen zich in om zoveel mogelijk gezamenlijk op te trekken. Er is door de partners gezamenlijk een beroepscode geformuleerd, waarin beschreven staat wat we van onszelf en elkaar verwachten in de samenwerking binnen De Spil.