Stel cookie voorkeur in

Welkom bij basisschool de Ommelander!

De Ommelander is een katholieke basisschool voor kinderen vanaf 4 jaar. Op dit moment zitten er ongeveer 250 leerlingen op school, verdeeld over 8 basisgroepen.

Locatie

Basisschool de Ommelander ligt in het hart van de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid. De school is gehuisvest in het gebouw De Krakeling. De school is eenvoudig te bereiken via het pad tussen de woningen van nummer 31 en 33 op de  Delfzijlstraat.. Aan het eind van het korte pad leidt de rechter ingang naar de Ommelander.

Ander Onderwijs

De Ommelander is vernieuwend en vooruitstrevend in zijn onderwijsaanbod. De afgelopen jaren zijn wij afgestapt van ons traditioneel jaarklassensystyeem, dat beperkingen in zich had. Door de overstap naar Ander Onderwijs komen wij meer tegemoet aan de leerbehoeften van kinderen. Dat betekent dat het onderwijs niet langer wordt afgestemd op de groep. Doordat wij erkennen dat elk kind uniek is, wordt het onderwijsaanbod voor  elk kind naar behoefte en op maat aangeboden. We werken in basisgroepen, niveaugroepen en jaargroepen.