Stel cookie voorkeur in

Activiteiten

Activiteiten

De Kinderboekenweek en voorleeswedstrijd
We organiseren jaarlijks op onze school voor alle groepen een themaweek in de kinderboekenweek.
Naar website van Kinderboekenweek >

Sinterklaas op school
Sinterklaas arriveert voor een bezoek gedurende de ochtend op school. Aan de groepen 1 tot en met 4, waar Sinterklaas in de klas aanwezig is, worden door de Sint cadeautjes uitgedeeld. De groepen 5 tot en met 8 werken met lootjes en surprises, hiervoor krijgen zij een financiële bijdrage van school.

Kerstviering
Teamleden, leerlingen en ouders van de Ouderraad organiseren voor de leerlingen in de kerk van Elden. Ouders zijn hierbij van harte welkom. Na de viering is er een kerstmaaltijd op school.

Carnaval
In samenwerking met de Eldense Carnavalsvereniging wordt Carnaval in zalencentrum "Ons Huis" gevierd. De kinderen mogen dan verkleed komen. Omdat het feest 's middags wordt gevierd, zijn de leerlingen 's morgens vrij.

Vastenactie
Ieder jaar doen wij als school mee met de vastenactie. Deze actie is gericht op het steunen van zwakkeren in de maatschappij. Leerlingen krijgen informatie en zullen een actie voeren om geld op te halen.

Grote Rekendag
Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek! Het doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk! 

Viering 4 mei
Gezamenlijk met de christelijke basisschool "De Troubadour" wordt er door kinderen uit groep 7 en/of 8, na een stille tocht, een krans gelegd bij het door de scholen geadopteerde monument in de Klapstraat. Alle kinderen en ouders zijn hierbij welkom.

Meester- en Juffendag
De leerkrachten van alle groepen organiseren een feestelijke dag op de zogenaamde 'meester- en juffendag' in plaats van hun verjaardag. Ouders worden ruim van te voren op de hoogte gebracht van de inhoud van deze dag.

Verkeersexamen 
Leerlingen uit de groep 7 nemen in april deel aan het schriftelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. In mei volgt het praktijkgedeelte. De kinderen leggen dan per fiets een vaste route, waarop controleposten gestationeerd zijn, door Elden af. Vooraf wordt een fietskeuring gehouden. Naar website Veilig Verkeer Nederland > 

Excursies
Ter ondersteuning van een aantal projecten/thema's gaan we op excursie. Voor het vervoer wordt daarbij een beroep gedaan op ouders.

Schoolkamp groep 8
Aan het einde van het schooljaar gaat groep 8 drie dagen op schoolkamp samen met enkele leerkrachten en enkele ouders. 

Doorstroommiddag
De leerlingen gaan voor een kennismaking naar de volgende groep. Ook de 'nieuwe' kinderen worden op deze middag verwacht. De leerlingen van groep 8 zijn deze middag vrij.
 

De Dolle Jozef
een gezellige feestdag in de laatste week van het schooljaar. Het team wordt bij de organisatie ondersteund door de ouders. Er vinden diverse activiteiten plaats.

Deelname aan schoolsporttoernooien: voetbal
Onze school doet met meerdere groepen mee aan schoolsporttoernooien in Arnhem. Ons team maakt elk jaar een keuze uit het aanbod en zet de toernooien op de jaarkalender voor de ouders. De leerlingen kunnen zich hiervoor vrijwillig aanmelden.
- Schoolvoetbal groep 3 tot en met 6 
- Schoolvoetbal groep 7 en 8 

Wij kijken per jaar naar het aanbod en de mogelijkheden en interesse van school.