Stel cookie voorkeur in

Academische Opleidingsschool

Vanaf 2005 werkt ons schoolbestuur Delta vanuit een gesubsidieerd project “de academische opleidingsschool” nauw samen met de HAN pabo.
Overstijgend doel is om de onderzoekende houding binnen basisscholen te ontwikkelen.
Hier geven we vorm aan middels kenniskringen in de scholen die onderzoek doen gerelateerd aan school(plan)ontwikkeling. Binnen deze kenniskringen participeren; directeuren, opleiders in de school, vakdocenten van de pabo, leerkrachten en studenten van de HAN pabo. Daarnaast begeleiden we structureel pabo studenten in onze scholen om onze collega’s van de toekomst zoveel mogelijk in de praktijk het vak te laten ervaren.
 
Inmiddels werken we op de Roncalli met geschoolde mentoren die pabo studenten competentie gericht begeleiden. De opleider in de school, Esther van Dalen begeleid studenten vanuit het pabo (HBO) curriculum en er wordt praktijkgericht onderzoek gedaan t.b.v. de schoolontwikkeling.
Studenten worden opgenomen in het team en nemen deel aan alle werkzaamheden en activiteiten. Studenten stellen zich aan ouders voor middels een groepsoverzicht in de info, een affiche bij de deur van de klas en op het moment dat ze starten met hun stage in de groepen.
 
De kenniskring op de Roncalli bestaat uit;
Dieuwke de Witt(directeur)
Jaap Dekker (vakdocent pabo OJW: Oriëntatie op Jezelf en de Wereld)
Hermien Reijers (stamgroepleidster 1/2)
Maudy Mulder (stamgroepleidster 3/4)
Remco Ulrich (stamgroepleider 7/8 en OJW-expert)
Studenten van de pabo; kernfase (2e en 3e jaar), minor vernieuwingsonderwijs en afstuderen/LIO
Esther van Dalen (opleider in de school)
  
Voor extra informatie kunt u contact opnemen met onze opleider in de school:
Esther van Dalen
esthervandalen468@gmail.com 
Telefoonnummer:  06 - 53402079