Stel cookie voorkeur in

Kerst op de Kringloop

06-12-2019

Wegens het succes van afgelopen jaar, hebben we besloten om ook dit jaar weer een kerstmarkt te organiseren. De kerstmarkt zal plaatsvinden op donderdagochtend 19 december. ‘s Middags zijn alle kinderen vanaf 11.45 uur vrij, en ’s avonds komen ze weer naar school voor het kerstbuffet.

De tijden van de markt zijn:

-Onderbouw (groepen 1 en 2) van 8.45 uur tot 9.30 uur

-Middenbouw (groepen 3, 4 en 5) van 9.45 uur tot 10.30 uur

-Bovenbouw (groepen 6, 7 en 8) van 10.45 uur tot 11.30 uur

Kinderen en ouders gaan deze markt samen bezoeken. De kinderen stallen hun knutsels uit en doen er hun wensen. De ouders kunnen samen met hun kinderen genieten van al dit moois. Dit jaar hebben de Rakkertjes ook iets gemaakt voor op de kerstmarkt. Tijdens een rustig moment lopen zij een rondje over de kerstmarkt. Er zal ook een ouderkraam komen. Daarin kunnen ouders hun zelfgemaakte knutsels laten zien en (laten)verkopen. Deze knutsels hoeven niet heel ingewikkeld te zijn. Denk bijvoorbeeld aan leuke ansichtkaarten of waxinelichthouders. De bezoekende ouders kunnen dan bij de kraam de mooie ouderknutsels kopen.Ook mogen ouders een bakkraam inrichten voor de Kerst. Als je creatief bent in kerstspecialiteiten of gewoon lekkere kerstkoekjes wilt bakken, dan kan dit ook. Wanneer je interesse hebt in deze kramen (bak- of knutselkraam), neem dan contact op met juf Marloes, meneer Ron, juf Sanne T. of juf Ria. Zij zullen de bedoeling van dit alles uitleggen en kijken of het geschikt is voor de kerstmarkt. U kunt zich hiervoor ook inschrijven op een lijst in de hal bij de hoofdingang. Heel graag, want we hebben nog niet zoveel aanmeldingen. Wij zijn ook op zoek naar geschikte tafels of marktkramen. Bent U in het bezit van een tafel/kraam en wilt U die aan ons uitlenen, neem dan contact met ons op. Graag horen wij van U.

De opbrengst van de kerstmarkt zal geschonken worden aan de Voedselbank.

Verder zijn de schooltijden op deze dag (donderdag 19 december) anders: In verband met het kerstbuffet zijn alle kinderen 11.45 uur vrij. Het kerstbuffet voor alle kinderen van de school begint ’s avonds om 17.30 uur en eindigt om 18.30 uur. U kunt vanaf 17.15 uur naar binnen om het (heerlijke) eten te brengen. De groepen 1 t/m 3A komen via de zij-ingang naar binnen. De groepen 3B t/m 8 gaan via de hoofdingang de trap op naar boven. Dit allemaal i.v.m. de veiligheid en makkelijke doorgang. Om 18.30 uur halen de ouders via dezelfde ingangen en uitgangen hun kind bij de klas op. Bij de groepen komen intekenlijsten te hangen. Daar kunt u opschrijven welk gerecht u maakt voor ongeveer 6-8 kinderen (het drinken wordt verzorgd door school). Woensdag 18 december moeten alle kinderen een plastic tas met bord, bestek en beker mee naar school nemen, zodat ze donderdag de tafel kunnen dekken. Tijdens het kerstbuffet voor de kinderen, kunt u als ouders buiten op uw zoon/dochter blijven wachten. Onder het genot van een kopje koffie/thee, een glaasje glühwein of chocolademelk is er een gezellig samenzijn voor ouders, wat georganiseerd wordt door de ouderraad. Met slecht weer kan dit helaas niet doorgaan i.v.m. ruimte en brandveiligheid. We maken er weer een gezellig, sfeervol feest van.